11 januari, 2009

World Trade Center

År 2001 den 11 september kl:08.46 flög det första planet in i ett av tvillingtornen (torn 1) mellan våning 93 och 99. Detta gjorde att 1344 människor blev fångade i våningarna över kollisionen. För att få in frisk luft i de övre våningarna, då extremt mycket rök kom från kollisionen, slog man i panik ut fönstrena - vilket gjorde att elden från planet fick mer syre och brann mer. För att sedan rädda sig försökte människor att klättra ut genom fönstrena för att klättra ner på fasaden. Vissa hoppade ut genom fönstren i ren panik.

Klockan 09.03 träffades det andra tvillingtornet (torn 2) av ett plan mellan våningarna 78 och 84. Här blev också människor på de övre våningarna fångade i byggnaden och många begav sig upp mot takvåningen med hopp om att bli räddade av helikoptrar - vilket inte inträffade på grund av den tjocka röken. En trppa var dock fortfarande intackt då planet kom från sidan. Men endast 18 personer räddade sig via den vägen. Alla som var på takvåningen och inne i byggnaden dog senare av att torn 1 kollapsade kl: 09.59.
Många människor dör på marken av splitter från bygnaderna och andra i meningslösa försök att rädda sig genom att hoppa från byggnaden.

Klockan 09.37 flyger det 3:e planet in i Pentagons västra fasad och dödar 125 personer inne i byggnaden och skadar ännu fler. Pentagon evakueras omedelbart.
Och kl: 10.03 kraschar det 4:e planet på ett fält i Pennsylvania. Ingen dör på marken men som i de andra planen dog alla passagerare omedelbart i kraschen.
Runt klockan 12.00 meddelar man att alla plan över Nordamerika ska landa direkt på närmsta flygplats, därefter hålls flygtrafiken stängd till 17 september...


Jag tittade på World Trade Center som gick på tv igår kväll och jag blir så deprimerad av att se vad människor gör mot varandra. Jag fick världens huvudvärk av alla tårar och änå var filmen inte så jättebra. Vad tycker ni om saker som liknar detta? Kan ni förstå hur vi människor kan göra så här mot varandra?



Totalt dog ungefär 3000 människor i attacken och många fler är fortfarande saknade.

Inga kommentarer: